Κι όμως, ο καφές μπορεί σε μεθύσει!

By

Μάθε στα πόσα φλιτζάνια θα γίνεις ντίρλα.

Ένα πολύ αστείο πράγμα μου συμβαίνει όταν πίνω καφέ. Αν δεν πιω ένα φλιτζάνι με το που ξυπνήσω, είμαι σαν ζόμπι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω. Αν, όμως, πιω πάνω από δύο (και μερικές φορές ενάμιση) νιώθω ζαλισμένη, ανόητη και υπερκινητική. Σαν να είναι μεθυσμένη ένα πράγμα…

Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να περιορίζουμε την κατανάλωση καφεϊνης στα 400 mg. την ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Η ποσότητα των φλιτζανιών, όμως, που χρειάζεται να πιείς για να μεθύσεις είναι 8. Και να πιείς 8 φλιτζάνια καφέ μέσα σε μια μέρα κατά πάσα πιθανότητα θα πάθεις δηλητηρίαση από τη καφεϊνη. Το ίδιο μπορεί να πάθεις αν πιείς 100 mg καφεϊνης με τη μία.

Τι γίνεται, όμως, όταν κάθε φορά που πίνεις ένα καφεδάκι (σαν και μένα) αισθάνεσαι ότι γλένταγες όλοι νύχτα;

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν κάποια άτομα των οποίων το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει την καφεϊνη. Αυτό σημαίνει ότι η καφεϊνη που είναι ήδη στο σύστημά σου θα εξακολουθήσει να είναι εκεί ακόμα κι όταν έρθει η ώρα να πιείς τον δεύτερο, τον τρίτο ή και τον τέταρτο καφέ της ημέρας. Με λίγα λόγια, το DNA σου κρατάει κάθε σταγόνα καφεϊνης στο σώμα σου χωρίς να τη διασπάει. Έτσι… μεθάς από τον καφέ.

Όπως και να’χει, αν νιώθεις σαν να έχεις μεθύσει κάθε φορά που πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ, καλό θα είναι να τον περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο.

It’s either that or switch or decaf!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News