Λαχανικά: Μάθε πώς θα φυλακίσεις τη θρεπτική τους αξία!

By

Προσωπικά έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι θρεπτικά συστατικά έχουν τα λαχανικά που επεξεργάζομαι στο τηγάνι, την κατσαρόλα και το φούρνο. Διατηρούν τα συστατικά τους ή μήπως τα χάνουν όλα; 


Βράσιμο

Ο βρασμός καλό είναι να αποφεύγεται για τα λαχανικά ειδικά αν αυτά έχουν τεμαχιστεί. Αν τα κομμένα λαχανικά βράσουν μέσα σε νερό, μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών απελευθερώνονται σε αυτό με αποτέλεσμα πολλές φορές το νερό να είναι πιο ευεργετικό από το πραγματικό λαχανικό. Τέλος, ακόμα και η ποιότητα της γεύσης με το βρασμό μειώνεται.

kl_laxanika03

Βράσιμο στον ατμό

Με το βράσιμο στον ατμό χάνονται οι πολύ μικρές φυτικές θρεπτικές ουσίες των λαχανικών. Οι υψηλές θερμοκρασίες του ατμού κλειδώνουν τις θρεπτικές ουσίες των λαχανικών και δεν τις καταστρέφουν.

kl_laxanika02

Τηγάνισμα

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος επιτρέπει να συντηρηθούν οι φυτικές θρεπτικές ουσίες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα λαχανικά σου να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες έτσι ώστε να ζεσταθούν γρηγορότερα. Μαγείρεψέ τα μόνο για μερικά λεπτά έτσι ώστε να διατηρήσουν τη θρεπτική τους αξία.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
LIVE WELL Σεξ & Σχέσεις

Αυτά τα 4 σημάδια θα σε μαρτυρήσουν…Πότε έκανες τελευταία φορά σεξ;

Καίγεσαι να μάθεις για κάποια συγκεκριμένη γυναίκα αν έκανε πρόσφατα σεξ; Σύμφωνα με τους ερευνητές μπορείς να καταλάβεις τι...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Home

Δεν φαντάζεσαι ποια κουρέματα ζητάνε περισσότερο οι γυναίκες στα κομμωτήρια αυτόν τον μήνα!

Τον τελευταίο μήνα σκέφτομαι όλο και πιο έντονα να τολμήσω και να κάνω μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά μου....
Διαβάστε Περισσότερα