Μαύρη σοκολάτα VS Σοκολάτα γάλακτος: Ποιες είναι οι διαφορές τους και ποια είναι πιο υγιεινή!

By

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς σοκολάτα. Έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή σοκολάτας.

Από πού προέρχεται η σοκολάτα;

Πριν σου πω πια είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα πρέπει να μάθεις τι ακριβώς είναι αυτό το πεντανόστιμο “πράγμα” που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. “Ανακαλύφτηκε” γύρω στο 1900 πΧ και μιλάω φυσικά για το κακάο. Αφού οι σπόροι του κακάο στεγνώσουν και ψηθούν θα υποστούν διάφορες επεξεργασίες καθεμιά από τις οποίες θα οδηγήσει σε μια άλλη μορφή σοκολάτας.

Μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος;

Όσο πιο επεξεργασμένη είναι η σοκολάτα τόσο πιο πολύ χάνει τα συστατικά της που την καθιστούν μια υγιεινή επιλογή. Τα περισσότερα οφέλη της σοκολάτας προέρχονται από τις φλαβανόλες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολύ πικρή γεύση. Με την πολλή επεξεργασία όμως αυτές αρχίζουν να εξαφανίζονται. Λόγω του ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει 35% κακάο διατηρεί τα οφέλη σε αντίθεση με την σοκολάτα γάλακτος που έχει περιεκτικότητα σε κακάο λιγότερο από 10%. Αυτό σημαίνει πως όταν τρως σοκολάτα γάλακτος δεν τρως στην ουσία σοκολάτα.

Ο πιο υγιεινός τύπος σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή και δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση. Υπάρχει μάλιστα και μαύρη σοκολάτα που περιέχει κακάο κατά 70%. Αντιθέτως η σοκολάτα γάλακτος περιέχει πολύ γάλα και φυσικά ζάχαρη και γι’αυτό είναι και τόσο γλυκιά.

Σε τι θα σε βοηθήσει η μαύρη σοκολάτα

  • Καταπολεμάει το στρες
  • Ρίχνει τη χοληστερίνη
  • Ρυθμίζει την πίεση
  • Βοηθάει στη μνήμη
  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους
  • Θεραπεύει το βήχα
  • Αντιμετωπίζει τη διάρροια

Πώς να αγοράσεις την πιο υγιεινή μαύρη σοκολάτα

Ψάξε για μαύρη σοκολάτα που περιέχει πάνω από 70% κακάο. Αν θέλεις να είναι λίγο πιο γλυκιά η σοκολάτα σου μπορείς να πάρεις αυτή που περιέχει και βανίλια αλλά πρόσεξε να περιέχει πραγματική βανίλια και όχι κάτι που της μοιάζει, όπως βανιλίνη.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News