Μαύρη σοκολάτα VS Σοκολάτα γάλακτος: Ποιες είναι οι διαφορές τους και ποια είναι πιο υγιεινή!

By

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς σοκολάτα. Έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή σοκολάτας.

Από πού προέρχεται η σοκολάτα;

Πριν σου πω πια είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα πρέπει να μάθεις τι ακριβώς είναι αυτό το πεντανόστιμο “πράγμα” που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. “Ανακαλύφτηκε” γύρω στο 1900 πΧ και μιλάω φυσικά για το κακάο. Αφού οι σπόροι του κακάο στεγνώσουν και ψηθούν θα υποστούν διάφορες επεξεργασίες καθεμιά από τις οποίες θα οδηγήσει σε μια άλλη μορφή σοκολάτας.

Μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος;

Όσο πιο επεξεργασμένη είναι η σοκολάτα τόσο πιο πολύ χάνει τα συστατικά της που την καθιστούν μια υγιεινή επιλογή. Τα περισσότερα οφέλη της σοκολάτας προέρχονται από τις φλαβανόλες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολύ πικρή γεύση. Με την πολλή επεξεργασία όμως αυτές αρχίζουν να εξαφανίζονται. Λόγω του ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει 35% κακάο διατηρεί τα οφέλη σε αντίθεση με την σοκολάτα γάλακτος που έχει περιεκτικότητα σε κακάο λιγότερο από 10%. Αυτό σημαίνει πως όταν τρως σοκολάτα γάλακτος δεν τρως στην ουσία σοκολάτα.

Ο πιο υγιεινός τύπος σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή και δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση. Υπάρχει μάλιστα και μαύρη σοκολάτα που περιέχει κακάο κατά 70%. Αντιθέτως η σοκολάτα γάλακτος περιέχει πολύ γάλα και φυσικά ζάχαρη και γι’αυτό είναι και τόσο γλυκιά.

Σε τι θα σε βοηθήσει η μαύρη σοκολάτα

  • Καταπολεμάει το στρες
  • Ρίχνει τη χοληστερίνη
  • Ρυθμίζει την πίεση
  • Βοηθάει στη μνήμη
  • Βοηθάει στην απώλεια βάρους
  • Θεραπεύει το βήχα
  • Αντιμετωπίζει τη διάρροια

Πώς να αγοράσεις την πιο υγιεινή μαύρη σοκολάτα

Ψάξε για μαύρη σοκολάτα που περιέχει πάνω από 70% κακάο. Αν θέλεις να είναι λίγο πιο γλυκιά η σοκολάτα σου μπορείς να πάρεις αυτή που περιέχει και βανίλια αλλά πρόσεξε να περιέχει πραγματική βανίλια και όχι κάτι που της μοιάζει, όπως βανιλίνη.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης για εσένα που δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο!

Το συχαίνομαι το γυμναστήριο και επιπλέον δεν έχω και καθόλου χρόνο να το επισκέπτομαι. Αντ’αυτού προτιμώ να γυμνάζομαι στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Mind & Soul Σεξ & Σχέσεις

Τι είναι το “series cheating” που μπορεί να οδηγήσει εσένα και το ταίρι σου στον χωρισμό;

Λέγεται πώς το 15% των ζευγαριών πλέον χωρίζουν λόγω αυτού. Τα πράγματα αλλάζουν και εκεί που οι περισσότεροι χώριζαν...
Διαβάστε Περισσότερα