Μέλι με κανέλα: Ένα ισχυρό φάρμακο στο σπίτι σου!

By

Σίγουρα οι γιατροί δεν θέλουν να μάθουμε πως αυτός ο συνδυασμός μπορεί να θεραπεύσει πάρα πολλές (για να μην πούμε όλες) ασθένειες.

Το “World News”, ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια: Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί και φάτε την για πρωινό.

Αρθρίτιδα: Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με 2 κ.σ. μέλι και 1 κ.γ. σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν.

Κυστίτιδα: Πάρτε 2 κ.σ. σκόνη κανέλας και 1 κ.γ. μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

kl_meli01

Πονόδοντος: Κάντε μια πάστα από 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη και 5 κ.γ. μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι να σταματήσει να σας πονά.

Κρυολόγημα: Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να παίρνουν 1 κ.σ. χλιαρό μέλι με 1/4 κ.γ. σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Μακροβιότητα: Πάρτε 4 κ.σ. μέλι, 1 κ.γ. σκόνη κανέλας και 3 φλ. χλιαρό νερό. Πίνετε 1/4 φλ., τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Παθήσεις του δέρματος: Βάλτε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που πάσχουν.

Καρκίνος: Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά 1 κ.σ. μέλι με 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Έξτρα πληροφορία: Αγόρασε πραγματική κανέλα (πιο ανοιχτόχρωμη) από ένα κατάστημα με βιολογικά είδη και όχι αυτές που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. Επίσης καλό είναι να αγοράσεις ποιοτικό μέλι από πηγή που εμπιστεύεσαι. Προτίμησε να την αγοράσεις από κατάστημε με βιολογικά είδη. Επίσης, μπορείς να πάρεις μέλι θυμαριού ή και μέλι πορτοκαλιάς το οποίο είναι εξαιρετικό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News