Δες τι θα σου συμβεί αν περπατάς στη φύση 30 λεπτά κάθε μέρα!

By

Δεν σου κάνει εντύπωση, το ξέρω… Πλέον όμως έρχεται να αποδειχτεί και επιστημονικά. Η φύση είναι το καλύτερο φάρμακο για τον οργανισμό σου. 30 λεπτά περίπατο μέσα στη φύση την εβδομάδα αρκούν για να δεις σημαντική διαφορά στην υγεία σου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη αυστραλοβρετανική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Queensland και το ARC Centre Of Excellence for Environmental Decisions, 30 λεπτά περίπατο ανάμεσα στα δέντρα ή στη θάλασσα λειτουργούν ως ένα είδος φαρμάκου, που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας αλλά παράλληλα μειώνει σημαντικά το ενδεχόμενο εμφάνισης στρες, κατάθλιψης και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Peripatos-fusi

«Τα πράγματα είναι απλά: αν ο καθένας από εμάς έβρισκε μισή ώρα την εβδομάδα για να επισκεφτεί την κάποιο πάρκο ή άλσος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, τα καταγεγραμμένα περιστατικά κατάθλιψης θα μειώνονταν έως και 7% ενώ η αντίστοιχη μείωση στα περιστατικά εκείνα που αφορούν την υπέρταση θα άγγιζε το 9%» αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας, Danielle Shanahan.

«Το ότι η επαφή με τη φύση βελτιώνει την υγεία είναι κάτι γνωστό εδώ και χρόνια. Πλέον, όμως, γνωρίζουμε και το πόσος χρόνος επαφής με τη φύση απαιτείται ώστε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την υγεία μας» προσθέτει ο Richard Fuller, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Αξίζει να γνωρίζεις πως ο περίπατος στη φύση είναι ακόμα πιο επωφελής για τους ανήλικους. Όπως σημειώνει η Shanahan, «τα παιδιά που, καθώς μεγαλώνουν, έρχονται σε επαφή με τη φύση, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο επωφελούνται κατά τη φάση της ανάπτυξής τους αλλά επιπλέον αποκτούν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση».

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News