Μήπως έχεις το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου και δεν το ξέρεις; Δες τι πρέπει να κάνεις!

By

Ο Δεκέμβρης ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος μου μήνας.

Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Μου αρέσει να βλέπω τις βιτρίνες των καταστημάτων στολισμένες και να πηγαίνω σε σπίτια φίλων να πίνω ζεστή σοκολάτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μου αρέσουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες και τρελαίνομαι με τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στους δρόμους και στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Τις προάλλες λοιπόν που τα έλεγα όλα αυτά σε μία συνάδελφό μου έντρομη με κοιτούσε κι όταν ξαφνικά τη ρώτησα γιατί με κοιτάς έτσι εκείνη μου απάντησε: «Έχω αλλεργία στα Χριστούγεννα».

Στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, γιατί είναι αλήθεια ότι κάτι παρόμοιο δεν είχα ξανακούσει. Όμως στην συνέχεια μου εξομολογήθηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Της ζήτησα να μου εξηγήσει περί τίνος πρόκειται και αφού μου εξήγησε κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθένα. Προτού γελάσεις, διάβασε ποια είναι τα συμπτώματα και θα δεις ότι έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που να το έχει!

Πού οφείλεται;

Η αιτία του κακού είναι οι διάφοροι μύκητες που αναπτύσσονται πάνω στο δέντρο, όπως η γύρη, που συσσωρεύεται στον φλοιό του και η μούχλα στον κορμό του. Κάποιοι άνθρωποι-μπορεί κι εσύ-παθαίνουν αλλεργικές ρινίτιδες, αρχίζουν να φτερνίζονται και να τρέχει η μύτη τους.

dentraki

Δες τι να κάνεις για να προστατευτείς!

Βγάλε το δέντρο στο μπαλκόνι και βρέξε το με νερό, ώστε να απομακρυνθεί η μούχλα και η γύρη.

Ψέκασε το δέντρο με διάλυμα νερού και χλωρίνης.

Αγόρασε μία συσκευή καθαρισμού αέρα στο χώρο που θα τοποθετήσεις το δέντρο.

Καθυστέρησε όσο περισσότερο γίνεται το στόλισμα του δέντρου, ώστε να περιορίσεις την έκθεσή σου στα αλλεργιογόνα.

 

Αν ξέρεις ότι έχεις κάτι τέτοιο, μπορείς να στολίσεις ψεύτικο δεντράκι και μικρό σε μέγεθος, έτσι για το καλό!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News