Μουδιάζουν τα άκρα σου; Μάθε τι σημαίνει αυτό!

By

Κάποιες φορές ξυπνάω με μουδιασμένα δάχτυλα και συνηδειτοποιώ πως έκανα ατσούμπαλο ύπνο. Τι συμβαίνει, όμως, με τους ανθρώπους που νιώθουν συχνά ότι μουδιάζουν τα άκρα τους; Τι σημαίνει αυτό το μούδιασμα;

Τις περισσότερες φορές το μούδιασμα προέρχεται από μια άβολη στάση στην οποία έκατσες. Αν, για παράδειγμα, έχεις κάτσει για πολύ ώρα σταυροπόδι, μουδιάζει το πόδι σου. Το ίδιο συμβαίνει αν έχεις κοιμηθεί πάνω στο χέρι σου. Αυτό μουδιάζει. Κάποιες φορές, όμως, το μούδιασμα είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης, όπως είναι ο διαβήτης.

Να τι μπορεί να έχεις αν μουδιάζουν τα άκρα σου

Παγιδευμένα νεύρα: Το μούδιασμα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο νεύρο που έχει παγειδευτεί. Ένα παγιδευμένο νεύρο, για παράδειγμα, στο λαιμό μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα οπουδήποτε από το λαιμό σας μέχρι τα χέρια και τα δάχτυλά σας.

Διαβήτης: Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τα νεύρα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα.

kl_moudiasma01

Τραυματισμός: Οι άνθρωποι που δουλεύουν πολύ με εργαλεία που δονούνται, όπως είναι το κομπρεσέρ, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν κάποια βλάβη στα νεύρα και μπορεί να νιώθουν συχνά μουδιάσματα.

Αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στα νεύρα.

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β12: Οι ηλικιωμένοι, οι χορτοφάγοι και τα άτομα με κακοήθη αναιμία έχουν συνήθως έλλειψη βιταμίνης B12. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης προκαλεί βλάβη στα νεύρα και επομένως μουδιάσματα.

Όπου κι αν οφείλονται τα μουδιάσματά σου, αν είναι πολύ συχνά, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον γιατρό που θα σου λύσει όλες τις απορίες.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα