Να γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας!

By

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα το να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας είναι σούπερ επικίνδυνο.

Η έρευνα, λοιπόν που έγινε κατέληξε στο εξής αποτέλεσμα: Οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Το ψωμί σου θα μουχλιάσει και θα χαλάσει μετά από περίπου μια εβδομάδα εάς το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Το πιο βασικό από όλα όμως είναι να μην το αφήνεις εκτεθειμένο σε φως και αέρα καθώς σπόρια μούχλας από τον αέρα κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν στο ψωμί σου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι λόγω του ότι τα σπόρια μούχλας έχουν μακριές ρίζες μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους πάνω στο ψωμί σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρως μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις.

Ζάχαρη και κατάθλιψη! Υπάρχει σύνδεση σύμφωνα με νέα έρευνα

Πού θα πρέπει να αποθηκεύεις όμως το ψωμί σου;

To καλύτερο είναι το ψωμί σου να αποθηκεύεται στην κατάψυξη καθώς έτσι μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Style Style Tips

Τα πιο ωραία beach looks: Δες πού θα βρεις υπέροχα ρούχα και αξεσουάρ παραλίας για να αποκτήσεις φανταστικό στιλ αυτό το καλοκαίρι

Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια όταν πήγαινα στην παραλία έβλεπα γυναίκες που φορούσαν πιο απλά ρούχα στη θάλασσα και...
Διαβάστε Περισσότερα