Να γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας!

By

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα το να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας είναι σούπερ επικίνδυνο.

Η έρευνα, λοιπόν που έγινε κατέληξε στο εξής αποτέλεσμα: Οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Το ψωμί σου θα μουχλιάσει και θα χαλάσει μετά από περίπου μια εβδομάδα εάς το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Το πιο βασικό από όλα όμως είναι να μην το αφήνεις εκτεθειμένο σε φως και αέρα καθώς σπόρια μούχλας από τον αέρα κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν στο ψωμί σου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι λόγω του ότι τα σπόρια μούχλας έχουν μακριές ρίζες μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους πάνω στο ψωμί σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρως μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις.

Ζάχαρη και κατάθλιψη! Υπάρχει σύνδεση σύμφωνα με νέα έρευνα

Πού θα πρέπει να αποθηκεύεις όμως το ψωμί σου;

To καλύτερο είναι το ψωμί σου να αποθηκεύεται στην κατάψυξη καθώς έτσι μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

You may also like

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Η 1 και μοναδική άσκηση που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα (δεν είναι τα squats)!

Μια λέξη έχει στοιχειώσει τα τελευταία χρόνια κάθε γυναίκα που γυμνάζεται: squats! Και όσες γυμνάζονται αρκετά έχουν μάθει να...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
LIVE WELL Mind & Soul Σεξ & Σχέσεις

Πώς αντέδρασε μια μητέρα στη ζημιά που έκανε η μικρή της κόρη -Τι επέλεξε αντί για φωνές και τιμωρία

Παιδιά: Η χαρά της ζωής, το καμάρι των γονιών τους και όλα τα υπόλοιπα καλά…μέχρι να την κάνουν τη...
Διαβάστε Περισσότερα