Να γιατί πρέπει να κάνουμε φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο!

By

Το έχω ήδη προπαραγγείλει για τον 3χρονο γιο μου που το κάνει για 3η συνεχόμενη χρονιά μιας και πάει παιδικό σταθμό από 10 μηνών. Φέτος είπα να κάνω τα κουμάντα μου αρκετά νωρίς γιατί το βλέπω… θα υπάρξει έλλειψη.

Και δεν το προπαρήγγειλα μόνο για τον γιο μου αλλά και για τους δύο γονείς μου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω ηλικίας.

Γιατί όμως πρέπει να κάνουμε φέτος το εμβόλιο κατά της γρίπης;

1. Αποφυγή επιβάρυνσης των νοσοκομείων
Μιας και τα νοσοκομεία μας έχουν έλλειψη σε κλίνες λόγω COVID-19 καλό είναι να μην κάνουμε τα πράγματα ακόμα χειρότερα φέτος.

2. Αποφυγή σύγχυσης συμπτωμάτων
Τα συμπτώματα της γρίπης μπορούν σίγουρα να μπερδέψουν τους γιατρούς αλλά και εμάς μιας και είναι τα ίδια. Για να μην μπερδέψουμε λοιπόν τα συμπτώματα καλό είναι κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε τουλάχιστον αυτήν.

3. Η βαριά μορφή της γρίπης μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή μας
Από τη γρίπη κινδυνεύουν όλοι και δεν είναι σίγουρο πως όλοι την περνάνε ήπια. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-2019 στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι 35,5 εκατ.άνθρωποι νόσησαν από γρίπη. Πολλοί εμφάνισαν ήπια μορφή και μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους στο σπίτι. Ωστόσο, 16,5 εκατ χρειάστηκαν ιατρική επίσκεψη, 490.600 νοσηλεύτηκαν και 34.200 πέθαναν.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Ζήσε Υγιεινά Υγεία

Ακραίες διακυμάνσεις βάρους: 3 βασικοί λόγοι που τα κιλά σου αυξομειώνονται

Μήπως οι αριθμοί στη ζυγαριά σου ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς; Συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζεις. Δες 3 πιθανούς λόγους που...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Αν έχεις μόνο 3 λεπτά στη διάθεσή σου τότε έχεις χρόνο γι’αυτήν την προπόνηση!

Επειδή την δικαιολογία την έχεις εύκολη και είναι δεδομένο πως η έλλειψη χρόνου σε κάνει να λες ότι δεν...
Διαβάστε Περισσότερα