Νέα έρευνα: Το μυστικό της μακροζωίας είναι…

By

Χαμός γίνεται κατά καιρούς με ερευνούλες που αφορούν την καλή υγεία και την μακροζωία.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε αυτή τη φορά στην Ιαπωνία και δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Μedicine, όσοι καταναλώνουν πολλές φυτικές πρωτεϊνες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από όσους καταναλώνουν ζωικές πρωτεϊνες (λογικό μου ακούγεται).

Η έρευνα διήρκησε δύο δεκαετίες και πραγματοποιήθηκε σε 71.000 ενήλικες Ιάπωνες. Όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φυτικές πρωτεϊνες είχαν λιγότερες πιθανότητες θανάτου και πιο συγκεκριμένα από καρδιαγγειακά αίτια.

Ποιες είναι λοιπον οι τροφές που πρέπει να τρως αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Tα δημητριακά, η σόγια, οι ξηροί καρποί ενώ καλό είναι να αποφεύγεις όσο περισσότερο γίνεται το κόκκινο κρέας που έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλές ασθένειες ανάμεσα στις οποίες είναι και ο διαβήτης, η καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιοι τύποι καρκίνου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα