Όσο κοιμάσαι λιγότερο, τόσο πονάς περισσότερο!

By

Αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τον ύπνο; Μετράς προβατάκια αλλά για ακόμα μία νύχτα δε λες να κοιμηθείς; Προσπάθησε λίγο περισσότερο, γιατί τα νέα από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι καλά. Νέα έρευνα του νορβηγικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας στο Μπέργκεν απέδειξε πως όσο δεν κοιμόμαστε πολύ, τόσο μειώνεται η ανοχή μας στον πόνο.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μια απλή δοκιμή ευαισθησίας στον πόνο, βουτώντας τα χέρια τους σε μια μπανιέρα με κρύο νερό για 106 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα του ύπνου τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως περίπου το 1/3 των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να κρατήσουν το χέρι τους στο κρύο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, εκτός από όσους έπασχαν από αϋπνία. Ειδικότερα, το 42% των ατόμων με αϋπνία τράβηξαν το χέρι τους από το κρύο νερό πριν τελειώσει η δοκιμή.

Είναι σαφές πως υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πόνου και του ύπνου, όπως και το ότι η αϋπνία αυξάνει τόσο την πιθανότητα όσο και την σοβαρότητα του κλινικού πόνου. Ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς γιατί συμβαίνει, παρόλα αυτά μας προτείνουν: Περισσότερο ύπνο για λιγότερο πόνο!

Για να έχεις όνειρα γλυκά, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα ΖΕΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News