Όσο κοιμάσαι λιγότερο, τόσο πονάς περισσότερο!

By

Αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τον ύπνο; Μετράς προβατάκια αλλά για ακόμα μία νύχτα δε λες να κοιμηθείς; Προσπάθησε λίγο περισσότερο, γιατί τα νέα από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι καλά. Νέα έρευνα του νορβηγικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας στο Μπέργκεν απέδειξε πως όσο δεν κοιμόμαστε πολύ, τόσο μειώνεται η ανοχή μας στον πόνο.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μια απλή δοκιμή ευαισθησίας στον πόνο, βουτώντας τα χέρια τους σε μια μπανιέρα με κρύο νερό για 106 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα του ύπνου τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως περίπου το 1/3 των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να κρατήσουν το χέρι τους στο κρύο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, εκτός από όσους έπασχαν από αϋπνία. Ειδικότερα, το 42% των ατόμων με αϋπνία τράβηξαν το χέρι τους από το κρύο νερό πριν τελειώσει η δοκιμή.

Είναι σαφές πως υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πόνου και του ύπνου, όπως και το ότι η αϋπνία αυξάνει τόσο την πιθανότητα όσο και την σοβαρότητα του κλινικού πόνου. Ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς γιατί συμβαίνει, παρόλα αυτά μας προτείνουν: Περισσότερο ύπνο για λιγότερο πόνο!

Για να έχεις όνειρα γλυκά, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα ΖΕΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Με αυτή τη δίαιτα έχει καταφέρει να χάσει 8 κιλά μέσα σε 15 μέρες!

Είναι μια από τις πιο στιλάτες Ελληνίδες παρουσιάστριες και έχει ένα από τα πιο όμορφα σώματα της ελληνικής showbiz....
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Life Coaching Mind & Soul

5 τρόποι να οργανώσεις και να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου σύμφωνα με γυναίκες CEOs

Υπάρχουν εκείνοι που για κάθε πρόβλημα έχουν μια λύση κι εκείνοι που για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα. Kανείς...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες ώρες της ημέρας θα φας τον υδατάνθρακα και θα τον ”κάψεις” πιο γρήγορα

Είναι εκείνη η χρονική περίοδος μέσα στη μέρα που ο μεταβολισμός κορυφώνεται. Άνθρωποι είμαστε, ανθρώπινο μεταβολισμό έχουμε. Με άλλα...
Διαβάστε Περισσότερα