Οι χυμοί και τα smoothies υπεύθυνα για τον διαβήτη τύπου 2

By

Αν και η πρώτη σου σκέψη όταν ακούς τη λέξη χυμός είναι ένα υγιεινό και ασφαλές για την υγεία ρόφημα, αυτό δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους και τους γιατρούς.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι γιατροί και διατροφολόγοι, που θέλουν να μπει ένα τέλος στην τάση, που θέλει τους χυμούς και τα smoothies συνώνυμα της υγιεινής διατροφής. Όπως αναφέρουν, πολλοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν για να περιορίσουν τις θερμίδες από άλλα τρόφιμα, όμως είναι ακριβώς αυτά που θεωρούνται υπαίτια για την αύξηση του σωματικούς βάρους αλλά και των κρουσμάτων διαβήτη τύπου 2 και της κακής στοματικής υγείας.

smoothies

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατά την Παρασκευή των χυμών και smoothies τα φρούτα χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους. «Ο μηχανισμός της κατανάλωσης ενός ολόκληρου κομματιού φρούτου είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερος σε κάθε επίπεδο: στην απώλεια βάρους αλλά και στην απορρόφηση ινών και συστατικών» εξηγεί η διατροφολόγος Τζάκι Λιντς, υπεύθυνη της έρευνας.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News