Ολιστικές θεραπείες για πλήρη και ισορροπημένη υγεία

By

Ολιστικές Εναλλακτικές θεραπείες είναι μέθοδοι και πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο άτομο δουλεύοντας παράλληλα το αδιαίρετο σύνολο ΣΩΜΑ-ΝΟΥ-ΨΥΧΗ.

Από την Νάνσυ Φωτοπούλου, Ολιστική Εναλλακτική θεραπεύτρια / Σύμβουλος ζωής και υγείας

Οι πρακτικές αυτές είναι απόλυτα φυσικές και εναρμονίζουν αυτό το τρίπτυχο με σκοπό να διατηρήσουν την καλή υγεία του ατόμου σε όλα τα επίπεδα ή να την επαναφέρουν. Πηγαίνουν στην αιτία, στη ρίζα ενός προβλήματος ή μπλοκαρίσματος -και όχι στο σύμπτωμα απλά- για να λυθεί, για να μην επανέλθει καθόλου ή με άλλη μορφή, αφού όλοι γνωρίζουμε πως η αιτία όλων των σωματικών ασθενειών έχουν την αφετηρία τους σε κάποιο χρόνιο ή πολύ έντονο μπλοκάρισμα στο ψυχονοητικό μας.

cure-630x421

Οι περιοριστικές και εσφαλμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή, είναι ο πιο βασικός παράγοντας ασθενειών ή ανισορροπιών στο σώμα και την ψυχή μας, μαζί με την χαμηλή αυτοεκτίμηση και αποδυνάμωση.

Έτσι, πρώτα δημιουργούμε μία καλή βάση και εφαλτήριο ξεκινώντας από αυτές τις αλλαγές, δουλεύοντας σε φυσικό σωματικό επίπεδο αλλά και στο αόρατο ψυχονοητικό. Οι μέθοδοι πολλές, και η εξατομίκευση ενός συνδυασμού μεθόδων είναι ό,τι καλύτερο για κάποιον που προτιμά αυτόν τον φυσικό δρόμο, γιατί όλα δεν είναι για όλους.

reiki

Επίσης, οι ολιστικές και εναλλακτικές πρακτικές, υποστηρίζουν και ενισχύουν τη θεραπεία κάποιου που χρησιμοποιεί χημική φαρμακολογία, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, ενώ προληπτικά, ενισχύει την φυσική άμυνα του ατόμου στο ψυχονοητικό και σωματικό του επίπεδο, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλεται και να διατηρεί ή να ενισχύει την οξύνοια και την ευρωστία του.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες θεραπείες: φυσικοθεραπευτικές χειρο-πρακτικές, βελονισμός, ομοιοπαθητική, μασάζ, ρέϊκι, αγιουρβέδα, theta healing, Yoga, N.L.P., διαλογισμός, δημιουργικός οραματισμός και άλλες πάρα πολλές.

Μαζί με ψυχοθεραπευτικές μεθόδους, συμβουλευτική, και πρακτικές αυτογνωσίας, το άτομο ανακαλύπτει τις πραγματικές του δυνάμεις και δυνατότητες, που το βοηθούν να αυτοθεραπεύεται και να αυτοβελτιώνεται σε όλους τους τομείς, ανακτώντας την καλή αυτο-εικόνα του ή χτίζοντας την εκ νέου. Και από κει ξεκινούν όλα…

Έτσι υγιαίνει στο σώμα του, τις σχέσεις του, τη δουλειά του, τη ζωή του. Και αυτή είναι η πλήρης και ισορροπημένη υγεία που πρέπει να επιδιώκουμε όλοι μας! Γιατί αυτό είναι που αξίζουμε, μηδενός εξαιρουμένου!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News