Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου σε άντρες και γυναίκες

By

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου και είναι ξεχωριστή από τις υπόλοιπες Παγκόσμιες Ημέρες, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένα είδη καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θεσπίστηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού για την σοβαρότητα, τον επιπολασμό, την πρόληψη, την διατροφή, τις απαραίτητες εξετάσεις και τις μεθόδους θεραπείας σχετικά με τον καρκίνο.

Υπάρχει εν εξελίξει μια τριετής καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώνεται φέτος. Βασικό της μήνυμα είναι το “We can. I can” (Μπορούμε. Μπορώ).

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από παγκόσμιες στατιστικές για τους πιο συνήθεις και πιο θανατηφόρους καρκίνους (εξαιρουμένων των περιπτώσεων από καρκίνο του δέρματος χωρίς μελάνωμα) το 2012, που είναι και το τελευταίο διαθέσιμο έτος με τέτοια στοιχεία.

Τότε υπήρχαν περίπου 14.100.000 κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο.Από αυτά, τα 7,4 εκατομμύρια κρούσματα ήταν σε άνδρες και τα 6,7 εκατομμύρια σε γυναίκες. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 24 εκατομμύρια έως το 2035.

Οι πιο συνήθεις καρκίνοι και στα δύο φύλα

Οι πιο συνήθεις καρκίνοι στους άντρες

Οι πιο συνήθεις καρκίνοι στις γυναίκες

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News