Ποια καθημερινή σου συνήθεια σου φοράει τα γυαλιά… μυωπίας!

By

Η πολύωρη χρήση υπολογιστή φαίνεται πως σε οδηγεί στον οφθαλμίατρο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας στους δύο κατοίκους του πλανήτης μέχρι το 2050 θα έχει αναγκαστεί να φορέσει γυαλιά μυωπίας.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Opthalmology, ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την πολύωρη χρήση έξυπνων συσκευών φαίνεται να αποτελεί την πρώτη αιτία που κάποιος αποκτά προβλήματα οράσεως και ειδικότερα μυωπίας και αστιγματισμού.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Brien Holden, το Πανεπιστήμιο του New South Wales της Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Οφθαλμολογικών Ερευνών της Σιγκαπούρης, μέχρι το 2050 θα αναγκαστούν να φορέσουν γυαλιά μυωπίας 4,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 49,8 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αντίστοιχα, οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και περιοχές της Ασίας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν μυωπία μιας και ο τρόπος ζωής τους απαιτεί πολύωρη έκθεση σε οθόνες.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα