Πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις κορονοϊό και τι πρέπει να κάνεις για πρόληψη!

By

Ένας Ιταλός γιατρός που εργάστηκε στο νοσοκομείο Shenzhen στην Κίνα διορίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση στην ομάδα μελέτης του ιού Corona-Virus. Έγραψε λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά και σας δίνω παρακάτω τις πιο σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στον ιό και στην προφύλαξή μας από αυτόν.

1. Εάν τρέχει η μύτη σου και έχεις φλέματα τότε δεν έχεις τον ιό Corona καθώς η πνευμονία δίνει ξηρό βήχα χωρίς ρινική καταρροή. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν έχεις τον ιό ή όχι.

2. Πρώτα θα μολυνθεί ο λαιμός σου και στην συνέχεια θα αισθανθείς έναν ξηρό πονόλαιμο που θα διαρκέσει 3-4 μέρες.

3. Έπειτα ι ιός θα συγχωνευτεί με το ρινικό υγρό, θα εισχωρήσει στην τραχεία και θα εισέλθει στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονία. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 5-6 μέρες.

4. Ακολουθεί μια κατάσταση πνευμονίας, υψηλού πυρετού και δυσκολιών στην αναπνοή. Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσεις ιατρική βοήθεια αν φτάσεις σε αυτό το σημείο.

5. Ο ιός Corona δεν είναι ανθεκτικός στην θερμότητα και πεθαίνει σε θερμοκρασία 26-27 μοίρες. Επομένως πίνε άφθονο ζεστό νερό, τσάι και βότανα. Δεν αποτελεί αυτό θεραπεία αλλά κάνει καλό στο σώμα σου.

6. Αν κάποιος μολισμένος φτερνιστεί μπροστά σου ο ιός θα εξαπλωθεί περίπου 3 μέτρα πριν πέσει στο έδαφος, δηλαδή αιωρείται στον αέρα.

7. Όταν ο ιός πέσει πάνω σε μεταλλική επιφάνεια θα ζήσει για τουλάχιστον 12 ώρες. Επομένως, πλύνε τα χέρια σου αν έρθεις σε επαφή με μεταλλική επιφάνεια.

8. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μολυνθείς είναι να αγγίξεις πράγματα σε δημσίο χώρο όπως κιγκλιδώματα, λαβές θυρών, λαβές στο λεωφορείο κλπ. Πλένε τα χέρια σου. Ο ιός μπορεί να ζήσει στα χέρια μόλις 5-10 λεπτά αλλά πολλά μπορούν να συμβούν σε αυτά τα λεπτά.

9. Κάνε γαργάρες με betadine για να εξαλείψεις ή να ελαχιστοποιήσεις τα μικρόβια ενώ βρίσκονται ακόμα στον λαιμό (πριν προχωρήσουν στους πνεύμονες).

10. Είναι πολύ σημαντικό το στόμα σου να είναι μονίμως υγρό και να μην στεγνώνει ποτέ. Πίνε ελάχιστο νερό ακόμα και κάθε 15 λεπτά. Ακόμα κι αν ο ιός εισέλθει στο στόμα το πόσιμο νερό ή άλλα υγρά θα τον μεταφέρουν στον οισοφάγο όπου θα καταστραφεί από τα οξέα του στομάχου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News