Πόσο σημαντικά είναι τα ω-3 και ω-6 λιπαρά στην εγκυμοσύνη;

By

Όσο σημαντικές είναι οι εξετάσεις, που κάνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, άλλο τόσο σημαντική είναι και η διατροφή της. Οι διατροφικές επιλογές της εγκύου επηρεάζουν άμεσα το παιδί.

Πολλά ακούγονται για τα ω-3 και ω-6 λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τι όμως ισχύει στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τοχοκου στην Ιαπωνία, η κατανάλωση ω-3 και ω-6 λιπαρών, που περιέχουν τα ψάρια, μπορούν να ενισχύσουν την υγιή ανάπτυξη του εμβρυϊκού εγκεφάλου.

Κάνοντας πειράματα με ποντίκια, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όταν τα θηλυκά πειραματόζωα σιτίστηκαν με διατροφή πτωχή σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, οι απόγονοί τους γεννήθηκαν με μικρότερους εγκεφάλους και είχαν μη φυσιολογική συναισθηματική συμπεριφορά όταν ενηλικιώθηκαν.

Οι παρατηρήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές δεδομένου ότι χιλιάδες άτομα σήμερα σε πολλές χώρες έχουν παρόμοιες διατροφικές ελλείψεις και τείνουν να καταναλώνουν περισσότερα σπορέλαια, που είναι πλούσια σε ω-6 λιπαρά οξέα, αλλά όχι σε ω-3.

Συμπεραίνουν έτσι οι ερευνητές πως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να προσπαθούν να τρώνε περισσότερα ψάρια δίνοντας ένα πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Sleeping Beauty: 8+1 μυστικά για να επανορθώσεις τη ζημιά της ημέρας!

Στο τέλος μια γεμάτης κουραστικής μέρας κάνουμε “εκπτώσεις” στη βραδινή μας φροντίδα. Το μόνο ίσως που θα θέλαμε είναι...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Ζήσε Υγιεινά Υγεία

Υποφέρεις από πρήξιμο στην κοιλιά; Υπάρχει ένα γλυκό φρούτο που θα σε απαλλάξει από αυτό σε ελάχιστο χρόνο

Πόσες φορές δεν έχεις αισθανθεί άσχημα εξαιτίας του πρηξίματος στην περιοχή της κοιλιάς που όχι μόνο επηρεάζει την εξωτερική...
Διαβάστε Περισσότερα