Αρρώστησες; Δες πότε πραγματικά δεν πρέπει να πας γυμναστήριο!

By

Είναι ένα δίλημμα που όλες έχουμε αντιμετωπίσει!

Αρρώστησες, έχεις δέκατα, η μυτούλα σου δε λέει να σε αφήσει να πάρεις ανάσα και το σώμα σου να επανέλθει στα φυσιολογικά του ή έχεις απλά μια αδυναμία; Σε όποια φάση και να βρίσκεσαι εδώ είμαι εγώ για να σου πω πότε πραγματικά δεν πρέπει να πας γυμναστήριο!

Για να μην νιώθεις μόνη, το περνάω εδώ και δυο μήνες όπου οι προπονήσεις μου συνοδεύονται με εβδομαδιαία διαμονή στο κρεβάτι.

Έχω και εγώ τις ευθύνες μου, γιατί μέχρι πρότινος δεν έλεγα να καταλάβω πως δίχως βιταμίνες δεν θα δω άσπρη μέρα και εννοείται πως πρέπει να ακούς το σώμα σου και να μην το επιβαρύνεις με έξτρα πόνο.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν όταν είσαι άρρωστη και βγαίνεις εκτός προπονητικού προγράμματος;

Καταρχάς να ξέρεις τι έχεις

Αν έχεις μια απλό ελαφρύ κρύωμα τότε προφανώς και μπορείς να συνεχίσεις το πρόγραμμά σου, με ήπια εώς μέτρια ένταση. Μην πας και τα δώσεις όλα! Στην περίπτωση όμως που δεν είναι κάτι τόσο απλό,  τότε θα πρέπει να αφήσεις για λίγο τις προπονήσεις σου στην άκρη.

Αν παρουσιάζεις πυρετό ή δέκατα -όπως εγώ- μην κάνεις το λάθος να πας γυμναστήριο. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά η αρρώστεια θα βρει έδαφος μέσα από την κόπωση και θα στο γυρίσει μπούμερανγκ. Για να κάνεις μία προπόνηση θα χάσεις άλλες τρεις. Trust me ξέρω τι σου λέω.

Υπάρχει πάντα και η μέση οδός φυσικά για να δεις αν μπορείς να πας στο γυμναστήριο

Αν ο πόνος ή αδυναμία που νιώθεις είναι πάνω από το λαιμό και δεν έχεις πυρετό μπορείς να κάνεις μια ελαφριά προπόνηση και πάλι όμως με μεγάλη προσοχή.

Αν τα συμπτώματα της ασθένειας είναι κάτω από το λαιμό, όπως κρύωμα στο στήθος ή βρογχίτιδα τότε δεν χρειάζεται να σου πω ότι αποκλείεις την προπόνηση!

Last but not Least: Άκουσε το σώμα σου – αυτό θα σου πει τι να κάνεις!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News