Προσοχή! Οι selfies σου καταστρέφουν το δέρμα!

By

Είναι γεγονός πως οι selfies σκοτώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ήδη από το 2015 μετράμε πολλά τραγικά συμβάντα, αυτή τη φορά όμως τα νέα αφορούν την ομορφιά και την υγεία του δέρματος και δεν είναι καθόλου καλά!

Κι όμως οι selfies κάνουν κακό στο δέρμα μας! Πόσες selfies εσύ βγάζεις καθημερινά; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, πάνω από 93 εκατομμύρια selfies βγαίνουν καθημερινώς.

Όπως αναφέρει η επιστημονική μελέτη, η έκθεση στη φωτογραφική κάμερα καταστρέφει το δέρμα μας. Ειδικότερα, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η 26χρονη blogger, Μέιριν Μπέιγκ, η οποία έβγαζε 50 selfies περίπου την ημέρα και άρχισε να παρατηρεί κάποιες αλλαγές στο δέρμα της.

selfies

«Από τις φακίδες στα μάγουλά μου, τους μεγαλύτερους πόρους από το συνηθισμένο, μέχρι τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου, μου έδειχναν ότι πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ το μακιγιάζ για να καλύπτω την πραγματικότητα», έγραψε στο blog της και πρόσθεσε: «για αυτό ξεκίνησα να βλέπω τον δρ. Σάιμον Ζοκάι, για να ανακαλύψω την αλήθεια».

Τελικά, το High Energy Visible (HEV) – γνωστό και ως μπλε φως που εκπέμπουν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα- είναι πολλυ επιβλαβές για το δέρμα, καθώς επιταχύνει την γήρανση και επιβραδύνει την ικανότητα τού δέρματος να επιδιορθώνει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο, η HEV ακτινοβολία έχει τις ίδιες επιπτώσεις με τις ακτίνες UVA και UVB. Το χειρότερο είναι όμως πως δεν μπορείς να προστατευτείς από αυτήν ούτε με αντιηλιακό. Παρόλα αυτά, ένας αντιοξειδωτικός όρος μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στην ανάπλαση του δέρματος.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News