Ψηλοτάκουνες γόβες: Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην σου καταστρέψουν τα πόδια

By

Τα ψηλοτάκουνα είναι τα πιο ωραία και ταυτόχρονα τα πιο ανθυγιεινά παπούτσια που μπορεί να βάλει μία γυναίκα στην καθημερινή της ζωή. Με μία γρήγορη ματιά θα δεις ότι οι 7 στις 10 γυναίκες, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, προτιμούν να βάζουν ψηλοτάκουνες γόβες για να πάνε στη δουλειά τους ή το βράδυ στην έξοδό τους. Εγώ  πάλι είμαι από τις γυναίκες που τα περισσότερα ζευγάρια παπουτσιών μου έχουν τακούνι 8 πόντων και άνω, αλλά στην καθημερινότητά μου, φοράω αθλητικά και μπαλαρίνες. Δηλαδή τη βγάζω με 2-3 ζευγάρια ενώ έχω άλλα 20 που μένουν στα κουτιά τους μέσα στην παπουτσοθήκη ή στην ντουλάπα. Αν και όταν φοράω τακούνια μπορώ να πω ότι ανακουφίζομαι γιατί και ξυπόλυτη να είμαι έχω το συνήθειο να περπατάω στις μύτες, (ναι είμαι από αυτές τις ‘’περιπτώσεις’’) όταν γυρίζω σπίτι  όμως τα πόδια μου με πεθαίνουν. Και θεωρώ ότι δεν είμαι η μόνη. Τις προάλλες διάβαζα έρευνες που έχουν γίνει για τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που κάνουν κακό στην  υγεία κι είπα μέσα μου ευτυχώς που τον τελευταίο καιρό δεν τα φοράω. Αν εσύ όμως δεν μπορείς να τα αποχωριστείς θα σου παρουσιάσω παρακάτω μερικούς τρόπους για να ‘’ξεκουράζεσαι’’ ενώ τα φοράς με τις ανάλογες ασκήσεις που πρέπει να κάνεις.

Κάθε βράδυ που γυρίζεις σπίτι από τη δουλειά κι ενώ έχεις φορέσει τα τακούνια για πολλή ώρα κάνε μερικές διατάσεις προτού κοιμηθείς.

pelmata1

Αν είσαι σε δουλειά που μπορείς να βγάλεις τα παπούτσια χωρίς να σε δει κανείς, κάν’ το. Ένωσε τα πέλματά σου και προσπάθησε να πιάσεις ένα μολύβι. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνεις την καμάρα.

molibi

Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τα ψηλοτάκουνα, τότε προτίμησε αυτά με λουράκι για να ‘’κρατούν’’ το πόδι. Απέφυγε τα μυτερά και πολύ στενά γιατί και ακίνητη να είσαι αυτά κάνουν  κακό στο πόδι χωρίς να το καταλαβαίνεις.

molibi

Όπως κατάλαβες, αν θέλεις να έχεις καλή υγεία, πόδια που να μην σε πονάνε και να μην κάνουν κιρσούς ή να σου δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, απέφυγε όσο μπορείς τα αγαπημένα σου παπούτσια. Μην ξεχνάς ότι η μόδα τώρα σε βοηθάει καθώς το sport ντύσιμο είναι in. Αντί για γόβες, αγόρασε sneakers!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News