Πώς να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσα πολλά υποκατάστατα γάλακτος; Η επιλογή είναι δύσκολη και σίγουρα θα γίνει πιο εύκολη για σένα αν γνωρίζεις όλα τα παρακάτω.
Δεν χρειάζεται να είσαι vegan ή αλλεργική στα γαλακτοκομικά για να επιλέξεις ένα plant-based γάλα.
Δες παρακάτω πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κάθε υποκατάστατο γάλακτος που έχει βγει στην αγορά και κάνε τις επιλογές σου.
Γάλα αμυγδάλου Είναι το πιο δημοφιλές από όλα τα υποκατάστατα γάλακτος που υπάρχουν. Μπορείς να το βάλεις σε smoothies, στον καφέ σου αν τον πίνεις latte ή και σε πιο ελαφριές σως. Ένα φλιτζάνι γάλακτος αμυγδάλου έχει μόλις 30 θερμίδες πράγμα που σημαίνει πως είναι και πολύ light.
Γάλα σόγιας Αν θέλεις να αντικαταστήσεις την θρεπτική αξία του κανονικού γάλακτος τότε θα πρέπει να επιλέξεις αυτό το γάλα. Έχει την ίδια ποσότητα πρωτεϊνης που έχει και το κανονικό γάλα και μοιάζει πολύ και στην γεύση αν θέλεις να το πιεις. Ένα φλιτζάνι γάλα σόγιας έχει 80 θερμίδες.
Γάλα καρύδας Υπάρχουν δύο είδη γάλακτος καρύδας. Το ένα είναι αυτό που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως το γάλα αμυγδάλου. Το άλλο θα το βρεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και είναι πολύ πιο κρεμώδες. Είναι ιδανικό για σάλτσες αλλά και για γλυκά γιατί έχει μια ελαφριά γλυκήτητα από μόνο του.
Γάλα ρυζιού Είναι περίεργο το ότι το γάλα ρυζιού δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα γάλατα μιας και είναι αρκετά νόστιμο. Είναι το τέλειο γάλα για ανθρώπους που υποφέρουν απο αλλεργίες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και μπορείς να το βάλεις σε smoothies, δημητριακά ή και τον καφέ σου. Ένα φλιτζάνι γάλακτος ρυζιού έχει 70 θερμίδες.