Τα 3 λάθη που κάνεις στο ντους και δεν το ξέρεις…

By

Ένα ντουζάκι σε χαλαρώνει, καθαρίζει σώμα και νου, είναι η αγαπημένη καθημερινή μας συνήθεια. Έχεις σκεφτεί όμως τι λάθη κάνεις σ’ αυτό; Ναι, κι όμως κάνεις!

Αυτά είναι τα τρία κλασσικά λάθη που κάνουμε στο ντους:

Πλένουμε το πρόσωπο μας

Το πρόσωπο πρέπει αυστηρά να πλένεται με κρύο ή χλιαρό νερό. Συνήθως όταν κάνουμε ντους πλένουμε και το πρόσωπο μας με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε το δέρμα μας με το ζεστό νερό. Όπως οι ειδικοί τονίζουν: «Το κρύο νερό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και είναι πολύ ευεργετικό για την λάμψη του προσώπου».

Κάνεις ντους αντί για αφρόλουτρο

Είναι αρκετά διαδεδομένη η αντίληψη πως το ντους είναι πιο ευεργετικό και για το περιβάλλον από ότι μια μπανιέρα γεμάτη νερό και πλούσιο αφρό. Ομως αυτό ισχύει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κυρίως από το πόσο διαρκεί το ντους. Αν ένα ντους διαρκεί πάνω από 8 λεπτά, είναι το ίδιο δαπανηρό με το αφρόλουτρο.

Χρησιμοποιείς φυτικά σφουγγάρια

Πολλοί ισχυρίζονται πως το φυτικό σφουγγάρι, ή λίφι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Κι όμως οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μην τα χρησιμοποιούνται, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα γιατί στους ιστούς τους αναπτύσσονται βακτήρια.
Η υγρασία λειτουργεί ως το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της μούχλας και βακτηρίων τα οποία με το τρίψιμο μπορεί να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να προκαλέσουν θυλακίτιδα, μια φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και μολυσματικό κηρίο μια λοίμωξη με κύριο χαρακτηριστικό τη δημιουργία μικρών φουσκαλών, με κίτρινο υγρό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News