Τελικά βοηθάει το να φοράς διπλή μάσκα ή όχι;

By

Η εφαρμογή της μάσκας σου είναι εξαιρετικά σημαντική!

Υπάρχουν ειδικοί που λένε ότι το να φοράμε διπλή μάσκα (δηλαδή μάσκα πάνω από τη μάσκα) είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να φοράμε μια μόνο μάσκα. Λένε ότι μας προφυλάσσει καλύτερα από τον COVID-19 και τις μεταλάξεις του.

Είναι, όμως, κάτι τέτοιο απαραίτητο για τον γενικό πληθυσμό;

Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) έρχεται να μας δώσει νέα στοιχεία.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι η μάσκα μας προστατεύει από ανθρώπους που μιλάνε, βήχουν, φτερνίζονται ή φωνάζουν μπροστά μας και μπορεί να έχουν τον ιό.

Αυτό που επίσης ξέρουμε είναι ότι μερικές μάσκες είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες. Πιο συγκεκριμένα οι Ν95 μάσκες είναι οι πιο αποτελεσματικές ακολουθούμενες από τις υφασμάτινες μάσκες που έχουν τρεις στρώσεις υφάσματος. Και η αλήθεια είναι πως ακούγεται λογικό. Όσο πιο πολλές στρώσεις υφάσματος φοράμε τόσο πιο ασφαλείς είμαστε.

Ο CDC, λοιπόν, έρχεται με νέα στοιχεία επί του θέματος. Δεν έχει καμία σημασία τι μάσκα φοράς αρκεί να την φοράς σωστά. Βεβαιώσου ότι η μάσκα ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπό σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Τους περασμένους μήνες ο CDC έκανε πολλές εργαστηριακές έρευνες σε διαφόρων ειδών μάσκες αλλά και στους τρόπους που τις φοράμε. Τελικά κατέληξε στα εξής σημπεράσματα που θα βοηθήσουν να ταιριάζει τέλεια η μάσκα στο πρόσωπό σου:

Διάλεγε μάσκες με σκληρό μέρος στο σημείο της μύτης για να κλείνει καλά πάνω από το μύτη.

Φόρα υφασμάτινη μάσκα πάνω από την χειρουργική. Επομένως… φόρμα διπλή μάσκα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News