Το συνάχι του φθινοπώρου: Πώς θα απαλλαγείς από αυτό;

By

H μύτη σου τρέχει, το κεφάλι σου πονάει, έχεις δέκατα, βήχεις και αισθάνεσαι συνεχώς ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Ε τότε μάλλον το έχεις αρπάξει το κρύωμα.

Μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη! Ο καιρός αυτός (μια κρύο μια ζέστη) ευνοεί τις αρρώστιες και τα κρυολογήματα.

Τι πρέπει να κάνεις; Ξέχνα για 2-3 μέρες το γραφείο. Πάρε άδεια και κάτσε στο σπίτι να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να γίνεις καλά. Οι ειδικοί λένε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για να αναρρώσεις εσύ αλλά και για να μην κολλήσουν οι γύρω σου.

Εάν καπνίζεις καλό είναι όσο είσαι άρρωστη να κόψεις το κάπνισμα. Διαφορετικά η ίωση θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Ο λόγος είναι πως οι καπνιστές έχουν μειωμένη άμυνα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Επίσης φρόντισε να πίνεις πολλά υγρά, ζεστά ροφήματα και χυμούς για να είναι ο οργανισμός σου ενυδατωμένος και πλήρης από θρεπτικά συστατικά.

Όσο για το φαγητό… προτίμησε σούπες, όπως είναι η κοτόσουπα και η κρεατόσουπα.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπυρετικά, καλό είναι να τα αποφύγεις. Τα δέκατα βοηθούν στην εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών που αναπτύσσονται σε θερμοκρασία περίπου 31 βαθμών Κελσίου.

Τέλος ο φυσιολογικός ορός που βάζουμε στη μύτη των μικρών παιδιών για να ξεβουλώνει θα κάνει πολύ καλό και σε σένα. Βάλε φυσιολογικό ορό στη μύτη σου για να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News