Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη δε βλάπτει ΜΟΝΟ το παιδί σου!

By

Αν μέχρι τώρα ξέραμε πως το αλκοόλ –όχι απλά- δεν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη γιατί προκαλεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην γυναίκα με μεταβολές στον οργανισμό της όσο και στην υγεία του εμβρύου, τώρα έρχεται να προστεθούν και άλλα απαγορευτικά!

Κι όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου του Binghamton υποστηρίζουν πως η κατανάλωση αλκοόλ μια γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την υγεία των εγγονιών της! Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως μια γυναίκα που πίνει αλκοόλ όσο είναι έγκυος, αυξάνει έτσι τις πιθανότητες αλκοολισμού στις επόμενες γενιές της οικογένειας της. Οι επόμενες τρεις γενιές φαίνεται πως είναι «καταδικασμένες»

Η μελέτη έγινε σε πρώτη φάση σε ποντίκια. Όπως αποκαλύπτει η Dr. Nicole Cameron: «Εξετάζουμε πως η επίδραση του αλκοόλ περνάει από τη μια γενιά στην άλλη μελετώντας εάν επηρεάζει το γονιδίωμα και το επιγονιδίωμα, τα μόρια που ελέγχουν τη μετάφραση των γονιδίων».

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
LIVE WELL Σεξ & Σχέσεις

Νέα έρευνα: Τα ζευγάρια που κάνουν ΑΥΤΟ μαζί, μένουν για πάντα μαζί!

Αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να αλλάξεις τη διατροφή σου και να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής ξέρεις πόσο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS KeepUp Like a Star

Νάντια Μπουλέ: Η αλλαγή που έκανε στη διατροφή της και δεν παίρνει ποτέ βάρος!

Για το εξώφυλλο του περιοδικού Shape φωτογραφήθηκε η Νάντια Μπουλέ όπου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και...
Διαβάστε Περισσότερα