Δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως σοκολάτα; Δεν είναι καθόλου κακό…

By

Μπορεί το πάθος σου για σοκαλάτα να είναι είναι απαγορευμένο σε καθημερινή βάση, όμως σε έναν συγκεκριμένο τομέα είναι η συχνή κατανάλωση είναι η καλύτερη επιλογή.

Σύμφωνα με μία μελέτη 40 ετών, η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους! Κι όμως, οι άνθρωποι που έτρωγαν σοκολάτα πάνω από μια φορά την εβδομάδα, είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ εγκεφάλου.

Αμερικάνοι ερευνητές εξέτασαν αν η τακτική κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με την λειτουργία του εγκεφάλου με ένα πείραμα σε 1.000 περίπου εθελοντές και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όντως είχαν καλύτερη απόδοση σε μια σειρά από νοητικά τεστ, που αφορούσαν τόσο τη μνήμη όσο και την αφηρημένη σκέψη. Νικήτρια η σοκολάτα!

Η επικεφαλής της έρευνας Georgina Crichton μίλησε για τα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας στις καθημερινές εργασίες «όπως το να θυμόμαστε έναν αριθμό τηλεφώνου, ή τη λίστα με τα ψώνια σας, ή να κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα» Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι η «κανονική πρόσληψη των φλαβονόλων του κακάο, μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία».

Η σοκολάτα κάνει καλό στο μυαλό! Πάντα με μέτρο…

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα