Ώρα για ανατροπές: Μάθε ότι το τυρί ταιριάζει τέλεια με το ψάρι!

By

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη μαμά να σου λέει να μην τρως τυρί με ψάρι γιατί μπορεί να πάθεις τροφική δηλητηρίαση;

Κι όμως, πηγαίνοντας στο Παρίσι θα τύχει να παραγγείλεις μύδια με ζωμό από μπλε τυρί, λευκό κρασί και σκόρδο. Στη Χιλή, από την άλλη, μπορείς να παραγγείλεις κυδώνια (ψάρια) με παρμεζάνα.

Αν η ιδέα του να συνδυάσεις θαλασσινά με τυρί είναι αποδεκτή παγκοσμίως, τότε γιατί πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι μπορεί να πάθουμε κάτι συνδυάζοντάς τα;

kl_tyripsari01

Κάποια ψάρια, όπως είναι το καλκάνι, ο μπακαλιάρος, τα μύδια και τα στρείδια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πρέπει να μαγειρεύονται πολύ προσεκτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες συνταγές που τα περιλαμβάνουν είναι τόσο απλές. Λίγο πιπέρι, λίγο λεμόνι και λίγο βούτυρο πολλές φορές είναι αρκετά. Αν ανακατευτούν με δυνατά τυριά που έχουν “ισχυρές προσωπικότητες” τότε το μόνο που θα μείνει τελικά είναι η γεύση του τυριού και αυτή του ψαριού θα εξαφανιστεί.

Φυσικά και τα θαλασσινά ταιριάζουν με τα τυριά…

Αν αυτά τα δύο υλικά βρεθούν στα χέρια κάποιου έμπειρου σεφ τότε μπορούν να δημιουργηθούν απίστευτες γεύσεις που θα αναδείξουν και τα δύο συστατικά. 

Από την άλλη μεριά, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός σεφ για να ταιριάξεις το τυρί με τα θαλασσινά. Μπορείς, για παράδειγμα, να  ανακατέψεις σολωμό με τυρί και να φτιάξεις μια πεντανόστιμη πίτσα και το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Μην ξανακούσεις, λοιπόν, τη μαμά σου να λέει πως θα πάθεις δηλητηριάση αν φας ψάρι με φέτα. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο συνδυασμό που θα δημιουργήσει εκρηκτικές γεύσεις στον ουρανίσκο σου. Δεν έχεις παρά να τον δοκιμάσεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News